Hirvasen Iltapäivätoiminta

Hirvasen ilttisryhmä toimii Hirvasen uudella koululla. Ilttisryhmämme paikkana toimii pienryhmätila, joka sijaitsee uuden ja vanhan eskarin puolivälissä. Sisäänkäynti tapahtuu siitä koulun leikkikentän puoleisesta ovesta, joka sijaitsee lähimpänä viereistä päiväkotia. Iltapäivätoimintaa Hirvasella on klo 11.30 - 17.00 välisenä aikana. 

Ilttispäiväämme kuuluu päivittäin läksyjen tekoa, välipala ja ulkoilua. Välillä askartelemme tai leivomme. Askarteluissa tulee esille vuodenaikojen vaihtelu ja juhlapyhät. Toimintaamme ohjaavat teemaviikot  ja kulloinkin vuorossa oleva teema näkyy mm. askarteluissa ja liikunnassa sekä muussa toiminnassa hieman teemasta riippuen. Esimerkiksi seikkailuteeman aikana kuvittelimme ja piirsimme itsemme viidakkoon sekä etsimme ympäri koulun pihapiiriä kuvien avulla vihjeitä, jotka paljastivat aarteen kätköpaikan.

Lapset voivat ilttiksessä leikkiä, piirtää tai värittää värityskuvia tai pelata lautapelejä kavereiden tai ohjaajan kanssa. Perinteiset leikit legoilla ja nukeilla ovat olleet suosittuja. 

Sään suosiessa olemme paljon ulkona ja syksyllä saatamme käydä poimimassa marjoja lähimetsästä. Myös liikuntasalissa touhuamme varsinkin huonommalla säällä. 

Koulun ovet menevät lukkoon klo 15.00, joten puhelin kannattaa olla mukana lasta haettaessa, jotta voi soittaa ilttiksen numeroon ja tiedämme tulla avaamaan oven. 

Toisinaan on hyvä myös rauhoittua kuuntelemaan satua. Iltapäivän lopuksi yleensä ulkoilemme ja meidät löytää useimmiten koulun takana olevalta leikkikentältä.

Välillä olemme tehneet yhteisiä retkiä kirkonkylän ilttisryhmän kanssa. Retkiä lapset odottavat aina innokkaasti! Olemme tehneet  metsäteemaretkiä POKElle Tarvaalaan, jossa  lapset pääsivät kokeilemaan metsäkonesimulaattoria. Lisäksi tutustuimme Tarvaalan lukuisiin eläimiin. Olemme käyneet lisäksi  metsäteemaretkellä Huutoniemessä, jossa ohjelmassa on ollut  luontopolun kiertäminen tehtävärasteineen sekä tietysti leirinuotiolla eväiden tekeminen ja syöminen. Olemme käyneet Hirvasen ryhmän kanssa myös kirkonkylän ryhmän vieraina ja teimme yhteisen metsäretken Aittovuoren maisemiin.