4H-yritys

4H-Yritys on 4H-järjestön kehittämä toimintamuoto, jonka tavoitteena  on edistää nuorten yrittäjyyttä. Oman 4H -yrityksen kautta saa tärkeää työkokemusta, oppii erilaisia taitoja ja pääsee tienaamaan omaa rahaa! Yrityksen voi tehdä myös omasta harrastuksesta. 4H tarjoaa nuorelle tukea  ja ohjausta yrityksen suunnittelussa, käynnistämisessä, markkinoinnissa ja toiminnan pyörittämisessä.​ 4H-yrittäjä voi halutessaan ottaa yritykselleen vakuutuksen, vakuutus ei kata eläimille aiheutunutta vahinkoa. Kysy yrittäjältä itseltään hänellä voimassa olevista vakuutuksista. Toimivat yritykset yhteystietoineen löydät täältä.


4H – yritys tiivistettynä:

  • Olet 13-28-vuotias
  • Olet 4H-jäsen
  • Sitoudut 4H:n arvoihin
  • Teet kirjallisen sopimuksen yritysohjaajan kanssa
  • Teet perustamisilmoituksen jäsennkortillasi
  • Yrityksesi myynti on 50 € - 8 000 € / vuosi
  • Toiminta on hyvän maun mukaista
  • Teet talousraportin yrityksesi toiminnasta omalla jäsenkortilla vuosittain (joulu-tammikuussa)

Yritysidea

Yritysidea on kaiken yritystoiminnan perusta. Sen pohjana ovat asiakkaan tarpeet ja oma osaamisesi sekä mielenkiinnon kohteesi. Avainasioita ideoinnissa ovat luovuus ja mielikuvituksen käyttö. Miten ne kannattaa valjastaa avukseen? 

4H-yrityksen talous

Yrittäjän tavoitteena on perustaa kannattava eli rahaa tuottava yritys. 4H-Yrityksessäkin pidetään kirjaa tuloista ja menoista (=kirjanpito). Raha-asioiden seuranta, laskuttaminen ajallaan ja oikea hinnoittelu ovat yrityksesi taloudellisen menestyksen elinehto. 

4H-yrityksen vakuutus

4H-yritykselle on räätälöity vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Vakuutuksen hinta on 30 euroa per vuosi. Kaikissa yrityksissä vastuuvakuutusta ei tarvita, mutta etenkin palveluita myyvissä yrityksissä riskit on hyvä kartoittaa ja harkita vakuutuksen ottamista. Vakuutuksesta korvataan vakuutetun toiselle henkilölle aiheuttama henkilö- ja esinevahinko sekä yrityksen valmistaman tuotteen aiheuttama henkilö- ja esinevahinko.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.